Keuken

Previous
Next

Een woordje over de keuken

“Le Mess”, te vinden op de site van het Arsenaal, biedt een krakend verse kaart die het ritme van de seizoenen volgt. We stellen je gezonde en verrukkelijke gerechten voor, gemaakt met lokale ingrediënten. We verwelkomen je met warm enthousiasme en laten je zelf een tafeltje kiezen: op het terras of in het ‘greenhouse’ onder de wijnranken, op het eerste verdiep of bij de bar. Jij beslist!

Van de ontvangst tot je bord, we hopen dat je bij ons geniet van een eenvoudige maar culinaire beleving.

Het recept voor de pesto van "Le Mess"

250 ml extra virgin olijfolie

150 g parmezaan

200 g cashewnoten

75 g spinazie

75 g basilicum

Zout & peper

Mix alles

recette-pesto

Onze producenten

“Le Mess” geeft de voorkeur aan lokale producenten vanwege zijn keuken.

Permafungi

Permafungi is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk die heerlijke oesterzwammen en witloof produceert in de kelders van Tour & Taxis, op basis van koffiedik.

Graines de curieux

Vers, lokaal en Belgisch! Graines de Curieux is de naam van een merk voor Belgische landbouwproducten beheerd door de vereniging Land, Farm & Men. Het product waarvoor we Graines de Curieux voornamelijk aanspreken is hun overheerlijke Belgische quinoa.

Interbio

Een groep van lokale fruit- en groenteproducenten, met de focus op seizoensgebondenheid en duurzaamheid, verdeeld door Restorais.

Urbi leaf

URBI Leaf is een ondergrondse stadsboerderij die microscheuten produceert. Deze kleine planten met grote, voedende kwaliteiten, gecultiveerd op een boogscheut van Le Mess, zijn in elk seizoen beschikbaar en laten een erg beperkte ecologische voetafdruk na.

Bigh

De Brussels Aquaponics Farm maakt producten van hoge kwaliteit, supervers en gezond en verdeelt deze in de Brusselse regio. We maken vooral gebruik van hun aromatische kruiden, fruit, groenten en vis.

Smile kombucha

Smile Kombucha maakt een verrassend lekkere, gefermenteerde drank. De fermentatie van de thee gebeurt met bacteriën en gisten. Het resultaat? Een verfrissende en gezonde drank die de antioxidanten van thee combineert met organische zuren en probiotica dankzij het ruwe gistingsproduct.

Chèvrerie du cadeau

Alain en Chantal wonen in Pont-à-Celles. Ze richtten hun boerderij op in 2008 samen met hun zoon. Vandaag lopen er zowat 100 geiten en een tiental koeien rond die hen helpen om de lekkerste, lokale kaas te produceren

Chambelland

Al hun broden zijn bio, natuurlijk glutenvrij en gefermenteerd met natuurlijke gist en gefabriceerd met rijst- en boekweitmeel.

Kéfir eau vertueuse

De ingrediënten van deze Belgische kefir zijn volledig bio: water, citroen, gefermenteerde kefirkorrels, bietsuiker, vijgen en dadels.

Domaine la Falize

Het Domein La Falize is een landbouwonderneming die al vele jaren actief is 20 jaar geleden besloot het bedrijf volledig bio te worden en zoveel mogelijk de biodiversiteit in stand te houden.

Eclo

Eclo maakt paddenstoelen en babykruiden in het centrum van Brussel.

Brasserie de la senne

Brasserie de la Senne ligt aan de basis van de ‘new wave’ van het ambachtelijke bier in Brussel.

Mano Mano

De unieke smaak van deze koffie is het resultaat van een globale aanpak die tegelijk mens en milieu respecteert. Hand in hand op weg naar een rechtvaardige toekomst.