Keuken

Over onze keuken

Chef-kok Antonio serveert een milieuvriendelijke culinaire ervaring op basis van met passie bereide seizoensgroenten van lokale producenten. Hij neemt u mee op een gastronomische reis met als inspiratiebron zijn thuisland Italië, maar ook Frankrijk en Japan: voor elk wat wils dus. Hij werkt in perfecte harmonie met zijn hele team.

Onze producenten

Le Mess werkt met een aantal lokale producenten:

Permafungi

Permafungi is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk die in de kelders van Tour & Taxis heerlijke oesterzwammen en witloof produceert, op basis van gerecycleerd koffiedik.

Graines de curieux

Vers, lokaal en Belgisch! Graines de Curieux is een merk van Belgische landbouwproducten in beheer van de vereniging Land, Farm & Men. Hun overheerlijke Belgische quinoa is ons belangrijkste Graines de Curieux-product. Het product waarvoor we Graines de Curieux voornamelijk aanspreken is hun overheerlijke Belgische quinoa.

Interbio

Een groep van lokale fruit- en groenteproducenten met een focus op duurzame seizoensproducten, verdeeld door Restorais.

Urbi leaf

URBI Leaf ligt op een beugschoot van Le Mess. Deze stadsboerderij produceert in haar kelder microscheuten: enorm voedingsrijke plantjes die elk seizoen beschikbaar zijn en bovendien een zeer beperkte ecologische voetafdruk hebben.

Bigh

De Brussels Aquaponics Farm maakt superverse en -gezonde producten van hoge kwaliteit en verdeelt deze in het Brussels Gewest. We maken vooral gebruik van hun aromatische kruiden, fruit, groenten en vis.

Smile kombucha

Kombucha is een verrassend lekkere gefermenteerde drank op basis van thee gefermenteerd met bacteriën en gisten. Het resultaat? Een verfrissende en gezonde drank die de antioxidanten van thee combineert met organische zuren en probiotica van hoge gisting.

Chèvrerie du cadeau

Alain en Chantal wonen in Pont-à-Celles, , waar ze samen met hun zoon in 2008 hun boerderij oprichtten. Ondertussen lopen er zowat 100 geiten en een tiental koeien rond die voor heerlijke lokale kazen zorgen.

Chambelland

Al hun broden zijn biologisch, natuurlijk glutenvrij en gefermenteerd met natuurlijke gist en geproduceerd met rijst- en boekweitmeel.

Kéfir eau vertueuse

De ingrediënten van deze Belgische kefir zijn volledig biologisch: water, citroen, gefermenteerde kefirkorrels, bietsuiker, vijgen en dadels.

Domaine la Falize

Domaine La Falize is een landbouwonderneming met heel wat jaren op de teller. 20 jaar geleden besloot het bedrijf zich op de biologische landbouw te richten en maximale bescherming van de biodiversiteit na te streven.

Eclo

Eclo produceert champignons en jonge kruiden, en dat in het centrum van Brussel.

Brasserie de la senne

Brasserie de la Senne ligt aan de basis van de ‘nieuwe golf’ van Brusselse ambachtelijke bieren.

Mano Mano

De unieke smaak van deze koffie is het resultaat van een globale aanpak met respect voor mens én milieu. Hand in hand op weg naar een rechtvaardige toekomst.